Tykktarmen må være godt tømt før undersøkelsen. Ferdig forberedelsespakke som inneholder alt du trenger må du selv kjøpe på apotek, følg fremgangsmåten som står i brevet du får og ikke pakningsvedlegget. Evidia vil sende deg et eget brev med resept på tømningsmiddel som du må kjøpe, og ta med denne resepten ved henting av forberedelsespakken på apoteket. Bildediagnostisk avdeling dekker ikke utgifter du får i forbindelse med tarmtømming. Fordi forberedelse til tarmtømming starter dagen før undersøkelsen, er det viktig at du kjøper preparatene på apoteket så fort som mulig.

Undersøkelsen er planlagt med intravenøs kontrastvæske.

Resultat av kreatinin-blodprøve må medbringes hvis du svarer ja på et av spørsmålene under. Denne prøven kan tas på forhånd hos fastlegen, eller her på undersøkelsesdagen. En slik prøve koster hos oss 400 kroner (ev. frikort gjelder ikke). Prøven skal ikke være eldre enn 3 måneder på undersøkelsestidspunktet.

  • Er du eldre enn 60 år?
  • Har du diabetes, nyresvikt, hjertesvikt, er nyre-operert, eller har urinsyregikt?
  • Bruker du regelmessig metformin, blodtrykksmedisin, cellegift og/eller betennelsesdempende medisin?

NB: Det kan hende du må bli på instituttet i ca. 30 minutter etter undersøkelsen

For å få optimal bildekvalitet vil det også bli satt et middel som senker bevegelse fra tarm og underliv (Buscopan). Enkelte kan oppleve tåkesyn av medikamentet vi gir. Dette er ikke farlig og skal gå over innen 1 time. Opplever du tåkesyn må du vente med bilkjøring til det har gått over.