Slik foregår en Røntgen-undersøkelse

Under en røntgenundersøkelse stiller du deg opp eller sitter slik at røntgenapparatet kan ta bilde av riktig del av kroppen. For at klær ikke skal komme med på bildet, må du kle av deg på den kroppsdelen som skal undersøkes.

Selve bildet er tatt på et øyeblikk, og medfører ikke ubehag. Moderne røntgenapparater bruker digital teknikk, med detektorer som fanger opp røntgenstrålene og en datamaskin som bearbeider informasjonen. 

Timebestilling

For å få utført en radiologisk undersøkelse må du ha henvisning fra lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Alle henvisninger kan brukes, selv om det ikke står "Evidia" på den. Vi har offentlig avtale der du kun betaler egenandel for undersøkelsen, men du kan også velge å betale for undersøkelsen privat hvis du ønsker time raskt. Ring vårt kundesenter på 22 43 43 43, så hjelper vi deg!

 

Svar 

Svartid varier ut fra behandlingssted og type undersøkelse. Svarene blir sendt til den som sendte henvisningen, og det vil kun være en beskrivelse av bildene.

Trenger du en utskrift av bildene kan du henvende deg i resepsjonen.

Pris 

Prisen for Røntgen-undersøkelse avhenger av hvilke deler av kroppen som skal undersøkes. Skal du ha refusjon fra det offentlige, betaler du kun egenandel.

Ventetid 

Evidia har både et offentlig og privat Røntgen-tilbud. Velger du å betale for undersøkelsen privat kan du ofte få time på dagen, eller innen 48 timer. 

Vi har avtale med alle regionale helseforetak i Norge. Ventetiden varierer ut i fra behandlingssted og hva du skal ta røntgen av.